Wednesday, 18 January 2012


mohd azan

saya baru mengenali awak masa memasuki form2 kelas 2a2 maklum la budak baru dari pahang sudah mari . . awak banyak tolong saya . . saya ada juga perasaan suka kat awak  tapi ianya tak lama . . awak kan dah lama menyukai siti asilah kawan baik saya sejak form1 . . saya baru tahu maklum la budak baru datang menyebok . . lagipon awak dengan asilah memang pasangan yang secocok . . sweet sangat2 . . saya tumpang happy tengok korang berdua . . masa form2 bulan 7 saat paling saya risau . . saya terkejut bila asilah tahu yang saya suka kat awak tapi asilah tak marah saya pon . . asilah cuma suruh saya jaga awak elok-elok . . masa tu saya tak faham apa yang asilah cuba maksudkan . . last2 baru saya tahu yang asilah akan pindah sarawak . . asilah bagi amanah kat saya supaya jadi mata-mata asilah supaya tengok2kan awak . . kalau boleh asilah nak saya kapel dengan awak . . masa tu saya terkejut dan lidah saya kelu untuk membantah permintaan asilah . . saya tekad takkan buat kerja gila tu . . tak pasal2 nanti ramai orang benci saya . . sorry la asilah , saya tak boleh nak terima amanah asilah . . saya dah anggap awak sebagai kawan baik saya . .

'memang saya suka awak tapi tu dulu' , itulah ungkapan yang mampu saya cakap dekat asilah . . lagipon awak tahu saya suka awak . . awak tahu masa awak form3 . . kita pernah bergaduh disebabkan ada orang batu apikan awak . . untuk pengetahuan awak , saya tak pernah menghalang cinta awak dengan asilah . . nasib baik ada ammar . . ammar yang tolong settlekan masalah kita . . kita pon dah berbaik semula . . terima kasih ammar . . terima kasih dekat awak kerana bagi kad dekat saya . . sampai sekarang asilah masih anggap yang nursalam bagi dekat saya . . lawak betul . . saya bersyukur dapat menjadi rakan sekelas awak . .

No comments: